ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ : ΘΕΜΑ ΑΟΖ-ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ - ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ - ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. (ΜΕΡΟΣ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9)

 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 9 ΜΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ.. ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥ 1913.


ΜΕΡΟΣ Α


ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΠΗΓΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ: https://www.mfa.gr/to-ypourgeio/diethneis-symvaseis/semantikes-diethneis-sunthekes-pou-aphoroun-ten-ellada.html

(30 Μαΐου 1913)


ΕΛΛΆΔΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΊΑ, ΜΑΥΡΟΒΟΎΝΙΟ, ΣΕΡΒΊΑ, ΤΟΥΡΚΊΑ.

Συνθήκη ειρήνης· υπογράφηκε στο Λονδίνο στις 17/30 Μαΐου 1913.

Επιμέρης της 14ης Νοεμβρίου 1913.

 Το άρθρο 2.

 

Ο Μεγαλειότατος ο Αυτοκράτορας των Οθωμανών παραχωρεί στις Μεγαλειότατες τους Συμμαχικούς Ηγεμόνες όλα τα εδάφη της Αυτοκρατορίας του στην ευρωπαϊκή ήπειρο δυτικά μιας γραμμής που προέρχεται από τον Αίνου Θράκης  στο Αιγαίο πέλαγος στη Μηδείας της Μαύρης Θάλασσας, με εξαίρεση την Αλβανία.

Η ακριβής διαδρομή των συνόρων από το Αίνου Θράκης προς τη ΕΥΞΥΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ Μήδεια θα καθοριστεί από διεθνή επιτροπή.

 

 

Το άρθρο 3.

 

Η Αυτού Μεγαλειότης ο Αυτοκράτορας των Οθωμανών και οι Μεγαλειότατοι οι Σύμμαχοι Ηγεμόνες δηλώνουν οτι αναθέτουν στον Μεγαλειότατο τον Αυτοκράτορα της Γερμανίας, στον Μεγαλειότατο αυτοκράτορα της Αυστρίας, βασιλιά της Βοημίας, και στον Αποστολικό Βασιλιά της Ουγγαρίας, στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, στον Μεγαλειότατο βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας και στα βρετανικά εδάφη πέρα από τις θάλασσες, αυτοκράτορα των Ινδιών  , στον Μεγαλειότατο βασιλιά της Ιταλίας και στον Μεγαλειότατο αυτοκράτορα όλων των Ρωσσιών για να διευθετήσει την οριοθέτηση των συνόρων της Αλβανίας και όλων των άλλων θεμάτων που αφορούν την Αλβανία για την ίδρυση του Αλβανικού Κράτους ..

 

Το άρθρο 4.

 

Η Αυτού Μεγαλειότης ο Αυτοκράτορας των Οθωμανών δηλώνει ότι παραχωρεί στην Αυτού Μεγαλειότητα τους Συμμαχικούς Ηγεμόνες το νησί της Κρήτης και αποκηρύσσει υπέρ τους όλα τα δικαιώματα κυριαρχίας και άλλα δικαιώματα που κατείχε σε αυτό το νησί.

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5.

 

Η Αυτού Μεγαλειότης ο Αυτοκράτορας των Οθωμανών και οι Μεγαλειότατοι οι Σύμμαχοι Ηγεμόνες δηλώνουν ότι εμπιστεύονται στον Μεγαλειότατο τον Αυτοκράτορα της Γερμανίας, στον Μεγαλειότατο αυτοκράτορα της Αυστρίας, βασιλιά της Βοημίας, και στον Αποστολικό Βασιλιά της Ουγγαρίας, στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, στον Μεγαλειότατο βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας και στα Βρετανικά Εδάφη Πέρα από τις Θάλασσες, Αυτοκράτορα των Ινδιών , στον Μεγαλειότατο βασιλιά της Ιταλίας και στον Μεγαλειότατο αυτοκράτορα όλων των Ρώσσων για να αποφασίσουν τη μοίρα όλων των οθωμανικών νησιών του Αιγαίου, εκτός του νησιού της Κρήτης και της χερσονήσου του Αγίου Όρους.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ????????????? ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ?

 

 ====================================================================


ΜΕΡΟΣ Β

ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε.’’ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ
Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ , ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ‘’ΦΙΛΙΚΩΝ ‘’ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ‘’ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ’’ ΜΕ ΕΤΕΡΟΒΑΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΕΝΔΕΚΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΄΄ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ‘’ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΥΦΛΕΡΟ.



ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: pashalidisdimitris1234@gmail.com – 698 589 9126


Συνέδριο Ειρήνης Αθηνών ΠΗΓΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ: https://www.mfa.gr/to-ypourgeio/diethneis-symvaseis/semantikes-diethneis-sunthekes-pou-aphoroun-ten-ellada.html

(14 Νοεμβρίου 1913)

 

 

Συνέδριο Ειρήνης Αθηνών

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 15.

 

Τα δύο υψηλά συμβαλλόμενα μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να διατηρήσουν, κατά τη γνώμη τους, τις διατάξεις της Συνθήκης του Λονδίνου της 30ής Μαΐου 1913, συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων του άρθρου 5 της αποκαλούμενης Συνθήκης..

====================================================================

 

\Σημείωση των Μεγάλων Δυνάμεων προς την Ελλάδα ΠΗΓΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ: https://www.mfa.gr/to-ypourgeio/diethneis-symvaseis/semantikes-diethneis-sunthekes-pou-aphoroun-ten-ellada.html


ΜΕΡΟΣ Γ


ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΗ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΟΜΩΣ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ‘’ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ’’ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.
ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ,ΤΥΛΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ , ΕΤΕΡΟΒΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ‘’ΦΙΛΙΚΕΣ’’ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.
ΤΟ ‘’ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ’’ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΥΦΛΕΡΟ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: pashalidisdimitris1234@gmail.com – 698 589 9126


Σημείωση των Μεγάλων Δυνάμεων προς την Ελλάδα ΠΗΓΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ: https://www.mfa.gr/to-ypourgeio/diethneis-symvaseis/semantikes-diethneis-sunthekes-pou-aphoroun-ten-ellada.html

 

(13 Φεβρουαρίου 1914)

 Σημείωμα εκπροσώπων της Γερμανίας, της Αυστροουγγαρικής, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ρωσίας προς την ελληνική κυβέρνηση, της 31ης Ιανουαρίου/13ης Φεβρουαρίου 1914

Σύμφωνα με το άρθρο 5 της Συνθήκης του Λονδίνου, που χρονολογείται από τις 17/30 Μαΐου 1913 μεταξύ της Τουρκίας και των Βαλκανικών Συμμαχικών Κρατών, καθώς και σύμφωνα με το άρθρο 15 της Συνθήκης που υπογράφηκε στην Αθήνα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας την 1η Νοεμβρίου 1913, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αφήσει τις έξι εξουσίες να αποφασίσουν την τύχη των νησιών του Αιγαίου.

Ως αποτέλεσμα, οι έξι δυνάμεις αποφάσισαν να παραδώσουν στην Ελλάδα όλα τα νησιά του Αιγαίου πελάγους που κατέχει σήμερα, με εξαίρεση την Τένεδο, την Ίμβρο και το Καστελόριζο, τα οποία πρόκειται να επιστραφούν στην Τουρκία.




ΜΕΡΟΣ Δ

ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΘΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ .
ΤΟΝ 19Ο ΑΙΩΝΑ ΕΓΧΩΡΙΕΣ , ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ,ΕΝΔΕΔΥΜΕΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ .ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΥΠΑΚΟΟΥ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.
20Ο ΑΙΩΝΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ, ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ , ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟ 1913 ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ‘’ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ’’ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΥΦΛΕΡΟ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: pashalidisdimitris1234@gmail.com – 698 589 9126


Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΝΕΙΓΥ

ΜΕΡΟΣ Ε

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’ , ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘’ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ‘’ΕΘΝΑΡΧΗ’’ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΘΑΛΑΣΣΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.


Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ.... ΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΣΕΒΡΕΣ ΣΤΙΣ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1920 ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΙΜΒΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ.

ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΒΡΩΝ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ


ΤΟ 1921 ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΙΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1920 ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ 3,8,9,10,11,13 ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ.. 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΓΚΥΡΑΣ 20 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 1921


Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΣΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ





ΜΕΡΟΣ 6

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ.ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΕΣΣΕΡΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΤΙΣΕ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ ΕΝΩ Ο ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΥΦΑΡΠΑΧΤΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ , ΣΥΝΕΡΓΟΙ, ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΓΟΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1933 ΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΡΦΑΓΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .
ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: pashalidisdimitris1234@gmail.com – 698 589 9126


ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟ 1947 ΚΑΙ ΤΑ 12ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΚΕ Η ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

============================================================================

Συνθήκη της Λωζάνης ΠΗΓΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ: https://www.mfa.gr/to-ypourgeio/diethneis-symvaseis/semantikes-diethneis-sunthekes-pou-aphoroun-ten-ellada.html

 (24 Ιουλίου 1923) 

ΣΥΝΘΉΚΗ ΤΗς ΛΩΖΆΝΗς

 

ΤΜΗΜΑ Ι.

––――――

1. ΕΔΑΦΙΚΈΣ ΡΗΤΡΕΣ

––――――

Το άρθρο 2.

 

Από τον Εύξεινο Πόντο μέχρι το Αιγαίο τα σύνορα της Τουρκίας καθορίζονται ως εξής:

 

(1) Με τη Βουλγαρία:

Από τις εκβολές του ποταμού Rezvaya, μέχρι τον ποταμό Maritza, το σημείο σύνδεσης των τριών συνόρων της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας:

τα νότια σύνορα της Βουλγαρίας όπως οριοθετούνται σήμερα

(2) Με την Ελλάδα:

Από τότε στη συμβολή του Arda και του Maritza: την πορεία της Μαρίτσας.

στη συνέχεια ανάντη κατά μήκος του Arda, μέχρι ένα σημείο του ποταμού που θα καθοριστεί επί τόπου στην άμεση γειτονιά του χωριού Tchörek-Keuy·την πορεία του Arda· από εκεί σε μια νοτιοανατολική κατεύθυνση μέχρι ένα σημείο στο Maritza, 1 κιλό. κάτω από bosna-Keuy: μια κατά προσέγγιση ευθεία γραμμή που αφήνει στο τουρκικό terrritory το χωριό Bosna-Keuy. Το χωριό Tchörek-Keuy χορηγείται στην Ελλάδα ή στην Τουρκία, δεδομένου ότι η πλειονότητα του πληθυσμού διαπιστώνεται ότι είναι έλληνας ή τούρκος από την Επιτροπή, για την οποία προβλέπεται στο άρθρο 5, η πληθυσμός   που    μετανάστευσε  στο  χωριό  αυτό  μετά  τις  11Οκτωβρίου  1922,  χωρίς  να λαμβάνεται    υπόψη·  από το Αιγαίο Πέλαγος: κατά τη διάρκεια της Μαρίτσα.

Το άρθρο 12.

 

Η απόφαση που ελήφθη στις 13Φεβρουαρίου  1914, από τη Διάσκεψη του Λονδίνου, δυνάμει των άρθρων 5 της Συνθήκης του Λονδίνου της 17ης-30ής  Μαΐου 1913 και 15ης Συνθήκης της Αθήνας της 1ης-14ης  Νοεμβρίου 1913, η οποία κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση στις 13 Φεβρουαρίου 1913, όσον αφορά την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου, εκτός από τα νησιά Ίμβρος, Τένεδος και Νησιά Λαγουσών. ιδιαίτερα τα νησιά Λήμνος, Σαμοθράκη, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος και Νικάρια, επιβεβαιώνεται, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρούσας Συνθήκης που αφορούν τα νησιά που υπάγονται στην κυριαρχία της Ιταλίας και αποτελούν αντικείμενο του άρθρου 15.

Εκτός εάν στην παρούσα Συνθήκη περιλαμβάνεται διάταξη περί του αντιθέτου, τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων από τις ασιατικές ακτές παραμένουν υπό τουρκική κυριαρχία.

 

Το άρθρο 13.

 

Με σκοπό τη διασφάλιση της διατήρησης της ειρήνης, η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί τους ακόλουθους περιορισμούς στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Νικαριά:

 

(1) Δεν θα δημιουργηθεί ναυτική βάση και οχύρωση στα εν λόγω νησιά.

(2) Τα ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη θα απαγορεύεται να πετούν πάνω από το έδαφος των ακτών της Ανατολίας. Αμοιβαία, η τουρκική κυβέρνηση θα απαγορεύσει στα στρατιωτικά αεροσκάφη της να πετούν πάνω από τα εν λόγω νησιά.

(3) Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στα εν λόγω νησιά θα περιοριστούν στο κανονικό άγημα που καλείται για στρατιωτική θητεία, το οποίο μπορεί να εκπαιδευτεί επί τόπου, καθώς και σε μια δύναμη χωροφυλακής και αστυνομίας ανάλογα με τη δύναμη της χωροφυλακής και της αστυνομίας που υπάρχει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Το άρθρο 14.

 

Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, που παραμένουν υπό τουρκική κυριαρχία, απολαύουν ειδικής διοικητικής οργάνωσης αποτελούμενης από τοπικά στοιχεία και παρέχει κάθε εγγύηση για τον αυτόχθονα μη μουσουλμανικό πληθυσμό όσον αφορά την τοπική διοίκηση και την προστασία των προσώπων και των περιουσιακών στοιχείων. Η διατήρηση της τάξης θα εξασφαλιστεί σε αυτό από μια αστυνομική δύναμη που προσλαμβάνεται από τον τοπικό πληθυσμό από την τοπική διοίκηση παραπάνω που προβλέπεται και τίθεται υπό τις διαταγές της.

Το άρθρο 15. 

Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας για όλα τα δικαιώματα και τον τίτλο επί των ακόλουθων νησιών: Σταφάλια (Αστραπαλία), Ρόδος (Ρόδος), Χάλκι, Σκαρπάντο, Κάσος (Κάσσος), Πίσκοπης (Τήλος), Μίσυρος (Νίσυρος), Κάλυμνος (Κάλυμνος), Λέρος, Πάτμος, Λειψός (Λειψός), Σύμη (Σύμη) και Κως, που σήμερα καταλαμβάνονται από την Ιταλία, και τα νησάκια που εξαρτώνται από αυτήν, αλλά και πάνω από το νησί Καστελόριζο.

 

ΤΟ ΆΡΘΡΟ 16.

 

Η Τουρκία παραιτείται από κάθε δικαίωμα και τίτλο που αποκηρύσσει ή σέβεται τα εδάφη που βρίσκονται εκτός των συνόρων που καθορίζονται στην παρούσα συνθήκη και τα νησιά, εκτός εκείνων για τα οποία η κυριαρχία της αναγνωρίζεται από την εν λόγω συνθήκη, ενώ το μέλλον των εδαφών και των νησιών αυτών θα διευθετηθεί ή θα διευθετηθεί από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου δεν θίγουν τυχόν ειδικές ρυθμίσεις που απορρέουν από γειτονικές σχέσεις οι οποίες έχουν συναφθεί ή ενδέχεται να συναφθούν μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών περιορισμού.

ΤΟ ΆΡΘΡΟ 20.

 

Η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κύπρου που διακήρυξε η βρετανική κυβέρνηση στις 5Νοεμβρίου  1914.

Άρθρα 30-45 : Αφορούν στην προστασία και την επανεγκατάσταση των µειονοτήτων.

Σχόλια: Η Συνθήκη της Λοζάννης, ήταν το αποτέλεσµα µιας προσπάθειας για ισορροπία µεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, µετά από πολλά χρόνια εχθροπραξιών. Η Τουρκία αναγνώρισε την Ελληνική κυριαρχία πάνω στα νησιά Λήµνος, Λέσβος, Χίος, Σάµος και Ικαρία, που είχαν απελευθερωθεί από τον Οθωµανικό ζυγό στο διάστηµα µεταξύ 1878 και 1913. Η Ελλάδα επέστρεψε στην Τουρκία την Ανατολική Θράκη, τα νησιά Ίµβρος και Τένεδος μόνο..  Το καστελλόριζο τέθηκε υπο την κυριαρχία της Ιταλίας, και παραιτήθηκε η Ελλάδα από τα δικαιώµατά της στη Σµύρνη στην Ανατολία, που της είχε παραχωρηθεί από την Οθωµανική Κυβέρνηση µε τη λήξη του Α' Παγκόσµιου Πολέµου µε τη συνθήκη των Σεβρών (10 Αυγούστου 1920 - ποτέ δεν εφαρµόστηκε).

 ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ 

https://imbrosunion.com/174-2/#


ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΖΩΝΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΔΗΠΟΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΠΙ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ 12ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΥΝ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1915 ΚΑΙ ΤΟ 1921 Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

 


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ... ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΟΖ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ.

 

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΜΑΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΕΙ.. ΟΜΩΣ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΑΞΑΤΕ:

ΕΡΧΕΤΕ ΞΑΝΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ 1928 ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 1931 ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ(ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ)  ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΛΩΖΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 325/1931 ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 5017/1931  ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΣΤΑ 10 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ...


ΜΕΡΟΣ 7

Η ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Η ΖΩΝΗ ΑΥΤΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΔΕ ,ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ , ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .
ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑΣ ΖΩΝΗΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΝΩΜΟΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ… ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΙΣ’’, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΥΦΛΕΡΟ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: pashalidisdimitris1234@gmail.com – 698 589 9126







ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ...

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΕ Ο ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΤΟ 1936 ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΩΖΑΝΗ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 230/1936 ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΣΤΑ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ.


ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΤΟΥ 1947 ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β΄' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ.

ΑΡΘΡΟ 14 

ΤΗΣ ΣΥΒΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ 

Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΚΧΩΡΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΑΣ ΝΗΣΟΥΣ ΤΑΣ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΑΠΑΡΙΘΜΟΥΜΕΝΑΣ, ΗΤΟΙ: ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΝ, ΡΟΔΟΝ, ΧΑΛΚΗΝ, ΚΑΡΠΑΘΟΝ,ΚΑΣΟΝ, ΤΗΛΟΝ, ΝΙΣΥΡΟΝ, ΚΑΛΥΜΝΟΝ, ΛΕΡΟΝ, ΠΑΤΜΟΝ, ΛΙΨΟΝ, ΣΥΜΗΝ, ΚΩ, ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΝ, ΩΣ ΚΑΙ ΤΑΣ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΑΣ ΝΗΣΙΔΑΣ.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΗΝ ΣΥΒΘΗΚΗ:


ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 518/1948 


ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 12 ΚΑΙ 15 ΤΗΣ ΣΥΒΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ.

Το άρθρο 12.

 

Η απόφαση που ελήφθη στις 13Φεβρουαρίου  1914, από τη Διάσκεψη του Λονδίνου, δυνάμει των άρθρων 5 της Συνθήκης του Λονδίνου της 17ης-30ής  Μαΐου 1913 και 15ης Συνθήκης της Αθήνας της 1ης-14ης  Νοεμβρίου 1913, η οποία κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση στις 13 Φεβρουαρίου 1913, όσον αφορά την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου, εκτός από τα νησιά Ίμβρος, Τένεδος και Νησιά Λαγουσών. ιδιαίτερα τα νησιά Λήμνος, Σαμοθράκη, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος και Νικάρια, επιβεβαιώνεται, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρούσας Συνθήκης που αφορούν τα νησιά που υπάγονται στην κυριαρχία της Ιταλίας και αποτελούν αντικείμενο του άρθρου 15.

Εκτός εάν στην παρούσα Συνθήκη περιλαμβάνεται διάταξη περί του αντιθέτου, τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων από τις ασιατικές ακτές παραμένουν υπό τουρκική κυριαρχία.

 Το άρθρο 15. 

Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας για όλα τα δικαιώματα και τον τίτλο επί των ακόλουθων νησιών: Σταφάλια (Αστραπαλία), Ρόδος (Ρόδος), Χάλκι, Σκαρπάντο, Κάσος (Κάσσος), Πίσκοπης (Τήλος), Μίσυρος (Νίσυρος), Κάλυμνος (Κάλυμνος), Λέρος, Πάτμος, Λειψός (Λειψός), Σύμη (Σύμη) και Κως, που σήμερα καταλαμβάνονται από την Ιταλία, και τα νησάκια που εξαρτώνται από αυτήν, αλλά και πάνω από το νησί Καστελόριζο.

ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 547/1948 ΜΕ ΤΙΣ 4 ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ. 


ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ

ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΧΑΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΖΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ 1947 ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.. ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΟΖ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΟΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ.. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΣΟΥ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΣΟΥ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΟΥ, ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΟΖ???? ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ?? ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΟΖ???? ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ???

===================================================================

ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΕΝΕΥΗΣ 1958 : ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΠΑΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ

ΑIΓΙΑΛIΤΙΔΑ ΖΩΝΗ
 

Ορισµός: Αιγιαλίτιδα Ζώνη είναι η Ζώνη Θάλασσας η παρακείµενη στην ακτή, πέραν από την ξηρά και τα εσωτερικά χωρικά ύδατα, πάνω στην οποία το κράτος ασκεί πλήρη κυριαρχία. Η κυριαρχία αυτή εκτείνεται στον εναέριο χώρο πάνω από την Αιγιαλίτιδα Ζώνη, όπως και στο βυθό και στο υπέδαφος.

"Πλάτος Ιστορικά": Το πλάτος της Αιγιαλίτιδας Ζώνης ήταν 3 ναυτικά µίλια (κανών βολής πυροβόλου), που υποτίθεται ότι αντιπροσώπευε την απόσταση στην οποία ένα κράτος µπορούσε να ασκήσει άµεσο έλεγχο. Τις τελευταίες όµως δεκαετίες, πολλά κράτη άρχισαν να διεκδικούν κυριαρχία σε ευρύτερες ζώνες. Τόσο διαφορετικές ήταν οι απόψεις και η πρακτική κρατών, ώστε η Σύµβαση για την Αιγιαλίτιδα Ζώνη το 1958 δεν πέτυχε να περιλαµβάνει συµφωνία για το πλάτος της '"Αιγιαλίτιδας Ζώνης". Από την αρχή, ωστόσο, της τρίτης σύσκεψης στα Ηνωµένα Έθνη για το Νόµο της Θάλασσας, τα συµµετέχοντα κράτη πέτυχαν συναίνεση, που αντανακλά στη Σύµβαση του 1982 για το Νόµο της Θάλασσας: 'Κάθε κράτος έχει το δικαίωµα να καθορίσει το πλάτος της Αιγιαλίτιδας Ζώνης µέχρι το όριο των 12 Ναυτικών Μιλίων, µετρώµενη σύµφωνα µε τα καθοριζόµενα στη Σύµβαση αυτή",

"Αβλαβής Διέλευση": Το παράκτιο κράτος δεν µπορεί να σταµατήσει ξένο πλοίο διερχόµενο διαµέσου της Αιγιαλίτιδας Ζώνης του για νηοψία. Επιπρόσθετα, τα πολεµικά πλοία και άλλα κυβερνητικά σκάφη που δεν είναι σε εµπορική αποστολή, εξαιρούνται από υποψία ακόµη και για έγκληµα. Το άρθρο όµως 30 της Σύµβασης του ΟΗΕ για το Νόµο της Θάλασσας, δίνει το δικαίωµα στο παράκτιο κράτος να απαιτήσει από το πολεµικό πλοίο να εγκαταλείψει αµέσως την Αιγιαλίτιδα Ζώνη, αν δεν συµµορφώνεται µε τους νόµους και τους κανονισµούς του παράκτιου κράτους, σε ότι αφορά στη διέλευση από την Αιγιαλίτιδα Ζώνη.

"Συνορεύουσα Ζώνη": Το παράκτιο κράτος µπορεί επίσης να καθορίσει µια Συνορεύουσα Ζώνη παρακείµενη στην Αιγιαλίτιδα Ζώνη, που να εκτείνεται µέχρι 24 Ναυτικά µίλια από την ακτή και στη ζώνη αυτή µπορεί να ασκεί τον αναγκαίο έλεγχο για την πρόληψη και τιµωρία σε ότι αφορά σε παραβάσεις τελωνείων, υγειονοµικές παραβάσεις ή οικονοµικούς πρόσφυγες (Άρθρο 33 της Σύµβασης του ΟΗΕ για το Νόµο της Θάλασσας).


Ηµεροµηνία Υπογραφής: Στις 29 Απριλίου 1958, στη Γενεύη. Άρχισε να εφαρµόζεται στις 10 Σεπτεµβρίου 1964.

Συµβαλλόµενα Μέρη: 80 κράτη.

Σκοπός: Μέχρι πρόσφατα, µε την ευκαιρία της ψήφισης της Σύµβασης ΟΗΕ για το νόμο της Θάλασσας, αναγνωρίζεται γενικώς ότι διακηρύσσει αρχές διεθνούς Δικαίου.

Κυριότερα Άρθρα:

Άρθρο 1 : '

Ή κυριαρχία ενός κράτους παράκτιου εκτείνεται πέραν της ξηράς και των χωρικών υδάτων, σε µια ζώνη θάλασσας παρακείµενη στην ακτή που περιγράφεται σαν αιγιαλίτιδα ζώνη".

Άρθρο 2: '

Ή κυριαρχία ενός παράκτιου κράτους εκτείνεται και στον εναέριο χώρο πάνω από την αιγιαλίτιδα ζώνη, όπως και στο υπέδαφος και το βυθό".

Άρθρο 10 : 

'Ή νήσος είναι µια περιοχή ξηράς που σχηµατίσθηκε από τη φύση, περιβαλλόµενη από νερό, που δεν καλύπτεται από παλιρροΐκά κύµατα. Η αιγιαλίτιδα ζώνη της νήσου µετρείται σύµφωνα µε τα καθοριζόµενα στη Σύμβαση αυτή".

Άρθρο 14 : 

"Σύµφωνα µε τα καθοριζόµενα σ' αυτήν τη σύµβαση τα πλοία όλων των κρατών, παράκτιων και µή, έχουν το δικαίωµα της αβλαβούς διέλευσης από την αιγιαλίτιδα ζώνη. Η διέλευση θα θεωρείται αβλαβής το χρονικό διάστηµα που δεν παραβλάπτει την ειρήνη, την τάξη και την ασφάλεια του παράκτιου κράτους. Τα υποβρύχια είναι οναγκαίο , να διέρχονται εν αναδύσει και να φέρουν τη σηµαία τους".

Αρθρο 16 : 

"Το παράκτιο κράτος µπορεί να πάρει µέτρα να απαγορεύει διέλευση που δεν είναι αβλαβής. Επίσης µπορεί, χωρίς διακρίσεις µεταξύ των πλοίων, ν’ αναβάλλει προσωρινά σε ορισµένες περιοχές της αιγιαλίτιδας ζώνης την αβλαβή διέλευση ξένων πλοίων, αν αυτό επιβάλλεται για λόγους ασφαλείας. Δεν επιτρέπεται ν' αποκλεισθούν ξένα πλοία της αβλαβούς διέλευσης από στενά που χρησιµοποιούνται για διεθνή ναυσιπλοϊα.


ΑΠΟ ΤΟ 1958 ΕΩΣ ΤΟ 1964 ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΤΟΥ 1958 ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΤΟΥ 1947 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ... ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ.  ΚΑΤ' ΑΛΛΑ  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΟΖ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ???.. ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.....  ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ 1833.

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΑ 6 ΜΙΛΙΑ… ΕΝΩ ΕΙΧΕ 3 ΣΥΝΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ(ΛΩΖΑΝΗ -ΠΑΡΙΣΙΩΝ- ΚΑΙ ΓΕΝΕΥΗ ΤΟΥ 1958) ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ.. ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑ 6 ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ..

νομοθετικο διαταγμα με αριθμο 187 τευχος πρωτο στις 3-10-1973 αριθμος φυλλου 281

Στο αρθρο 139 και δηλωνει και αυτος τα χωρικα υδατα στα 6 μιλια.



=========================================================================


ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ 8 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ



ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5

Τα μέρη συμφωνούν ότι μια ένοπλη επίθεση εναντίον ενός ή περισσότερων εξ αυτών στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική θεωρείται επίθεση εναντίον όλων αυτών και, κατά συνέπεια, συμφωνούν ότι, σε περίπτωση τέτοιας ένοπλης επίθεσης, καθένα από αυτά, κατά την άσκηση του δικαιώματος ατομικής ή συλλογικής αυτοδιάθεσης που αναγνωρίζεται από το άρθρο 51  του Χάρτη των Ηνωμένων Τα κράτη μέλη του Προßλέπουν,  θα συνδράμουν το μέρος ή τα μέρη που δέχονται τις επιθέσεις με την αμέσως,  ατομική και σε συνεννόηση με τα άλλα μέρη, τη δράση που κρίνει αναγκαία,  συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ένοπλης βίας, για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της ασφάλειας της περιοχής του Βόρειου Ατλαντικού.

Κάθε τέτοια ένοπλη επίθεση και όλα τα μέτρα που λαμβάνονται ως αποτέλεσμα αυτής αναφέρονται αμέσως στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Τα μέτρα αυτά τερματίζονται όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

ΆΡΘΡΟ 6

Για τους σκοπούς του άρθρου 5,μια ένοπλη επίθεση σε ένα ή περισσότερα από τα μέρη θεωρείται ότι περιλαμβάνει ένοπλη επίθεση:

- στο έδαφος οποιουδήποτε από τα συμβαλλόμενα μέρη της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής, στις Αλγερινές διαμερίσματα της Γαλλίας, στο έδαφος της Τουρκίας ή στα νησιά που υπάγονται στη δικαιοδοσία οποιουδήποτε από τα μέρη της περιοχής του Βόρειου Ατλαντικού βόρεια του Τροπικού καρκίνου·

- στις δυνάμεις, τα σκάφη ή τα αεροσκάφη οποιουδήποτε από τα μέρη, όταν εντός ή επί των εδαφών αυτών ή οποιασδήποτε περιοχής της Ευρώπης στην οποία είχαν τοποθετηθεί δυνάμεις κατοχής οποιουδήποτε από τα μέρη κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της συνθήκης ή της Μεσογείου ή της περιοχής του Βόρειου Ατλαντικού βόρεια του Τροπικού καρκίνου.





ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ 9 ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΛΟΙΠΟΝ: 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Ημερομηνία Υπογραφής : 1 Δεκεµβρίου 1982, στο Montego Bay της lαµαίκής. Τέθηκε σε εφαρµογή στις 16 Ιανουαρίου 1994.

Συμβαλλόμενα Μέρη: Μέχρι το Δεκέμβριο του 1984, 156 κράτη.

 

ΜΕΡΟΣ II

ΧΩΡΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ

ΤΜΗΜΑ 1

ΓΕΝΙΚΕΣ ∆ΙΑΤΑΞΕΙΣ

Άρθρο  2

 Νομικό καθεστώς της χωρικής θάλασσας, του εναερίου χώρου πάνω από την χωρική θάλασσα και του βυθού και του υπεδάφους του

1. Η κυριαρχία του παράκτιου κράτους  επεκτείνεται , πέρα από την ηπειρωτική του επικράτεια και τα εσωτερικά του ύδατα και, στην περίπτωση αρχιπελαγικού κράτους, πέρα από τα αρχιπελαγικά του ύδατα, στην παρακείμενη θαλάσσια ζώνη που ορίζεται ως χωρική θάλασσα.

2. Η κυριαρχία αυτή επεκτείνεται και στον εναέριο χώρο πάνω από την χωρική θάλασσα καθώς και στον βυθό και υπέδαφος της.

3. Η κυριαρχία επι της χωρικής θάλασσας ασκείται σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση και τους άλλους κανόνες του διεθνούς δίκαιου.

 

ΤΜΗΜΑ 2

 
ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Άρθρο 3.

¨Εύρος της χωρικής θάλασσας

Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το εύρος της χωρικής του θάλασσας. Το εύρος αυτό δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια, μετρούμενα από γραμμές βάσεως καθοριζόμενες σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση

 

Άρθρο 30

Μη συμμόρφωση πολεμικών πλοίων με τους νόμους και κανονισμούς του παράκτιου κράτους

Αν πολεμικό πλοίο δεν συμμορφώνεται προς τους νόμους και κανονισμούς του παράκτιου κράτους που αφορούν στην διέλευση από τη χωρική θάλασσα και αγνοεί οποιοδήποτε αίτημα προς αυτό για συμμόρφωση, το παράκτιο κράτος μπορεί να απαιτήσει απ' αυτό να εγκαταλείψει αμέσως τη χωρική θάλασσα.

Άρθρο 31

Ευθύνη του κράτους της σημαίας για ζημία προκληθείσα από πολεμικό πλοίο ή άλλο κρατικό πλοίο που χρησιμοποιείται για μή εμπορικούς σκοπούς

Το κράτος της σημαίας φέρει διεθνή ευθύνη για κάθε απώλεια ή ζημιά στο παράκτιο κράτος προερχόμενη από τη μη συμμόρφωση πολεμικού ή άλλου κρατικού πλοίου που χρησιμοποιείται για μη εμπορικούς σκοπούς, με τους νόμους και κανονισμούς του παράκτιου κράτους που αφορούν τη διέλευση από τη χωρική θάλασσα ή με τις διατάξεις της παρούσας σύμβασης ή με άλλους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

 

Υποτμήμα Δ Συνορεύουσα ζώνη

Άρθρο 33 Συνορεύουσα ζώνη

 

1. Σε ζώνη που συνορεύει με τη χωρική του θάλασσα, η οποία ορίζεται ως συνορεύουσα ζώνη, το παράκτιο κράτος μπορεί να ασκεί τον έλεγχο που είναι απαραίτητος για να:

α) εμποδίζει παραβίαση των τελωνειακών, δημοσιονομικών, μεταναστευτικών ή υγειονομικών του νόμων και κανονισμών στο έδαφός του ή στη χωρική του θάλασσα 7

β) τιμωρεί παραβιάσεις των παραπάνω νόμων και κανονισμών που διαπράχθηκαν στο έδαφός του ή στη χωρική του θάλασσα.

2. Η συνορεύουσα ζώνη δεν μπορεί να εκτείνεται πέρα από τα 24 ναυτικά μίλια από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της χωρικής θάλασσας.

 

Άρθρο 56

Δικαιώματα, δικαιοδοσίες και υποχρεώσεις του παράκτιου κράτους στην αποκλειστική οικονομική ζώνη

 

1. Στην αποκλειστική οικονομική ζώνη το παράκτιο κράτος έχει:

α) κυριαρχικά δικαιώματα που αποσκοπούν στην εξερεύνηση, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πόρων, ζωντανών ή μή, των υπερκειμένων του βυθού της θάλασσας υδάτων, του βυθού της θάλασσας και του υπεδάφους αυτού, ως επίσης και με άλλες δραστηριότητες για την οικονομική εκμετάλλευση και εξερεύνηση της ζώνης, όπως η παραγωγή ενέργειας από τα ύδατα, τα ρεύματα και τους ανέμους 7

β) δικαιοδοσία, όπως προβλέπεται στα σχετικά άρθρα της παρούσας σύμβασης, σχετικά με:

i) την εγκατάσταση και χρησιμοποίηση τεχνητών νήσων, εγκαταστάσεων και κατασκευών,

ii) τη θαλάσσια επιστημονική έρευνα,

iii) την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος 7

γ) άλλα δικαιώματα και υποχρεώσεις που προβλέπονται από την παρούσα σύμβαση.

 

Άρθρο 57

Εύρος της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης

 

Η αποκλειστική οικονομική ζώνη δεν εκτείνεται πέραν των 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της χωρικής θάλασσας.

 

Άρθρο 76 Ορισμός της υφαλοκρηπίδος

1. Η υφαλοκρηπίδα ενός παράκτιου κράτους αποτελείται από το θαλάσσιο βυθό και το υπέδαφός του που εκτείνεται πέραν της χωρικής του θαλασσας καθ' όλη την έκταση της φυσικής προέκτασης του χερσαίου του εδάφους μέχρι του εξωτερικού ορίου του υφαλοπλαισίου ή σε μια απόσταση 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της χωρικής θάλασσας όπου το εξωτερικό όριο του υφαλοπλαισίου δεν εκτείνεται μέχρι αυτή την απόσταση.

Άρθρο 77

Δικαιώματα του παράκτιου κράτους στην υφαλοκρηπίδα

 

1. Το παράκτιο κράτος ασκεί στην υφαλοκρηπίδα κυριαρχικά δικαιώματα προς το σκοπό της εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων αυτής.

2. Τα δικαιώματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1, είναι αποκλειστικά υπό την έννοια ότι άν το παράκτιο κράτος δεν εξερευνά την υφαλοκρηπίδα ή δεν εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους, κανείς δεν μπορεί να αναλάβει αυτές τις δραστηριότητες χωρίς ρητή συναίνεση του παράκτιου κράτους.

3. Τα δικαιώματα του παράκτιου κράτους στην υφαλοκρηπίδα δεν εξαρτώνται από την πραγματική ή ιδεατή κατοχή ή από οποιαδήποτε ρητή διακήρυξη.

4. Οι φυσικοί πόροι που αναφέρονται σ' αυτό το μέρος αποτελούνται από τους μεταλλευτικούς και άλλους μή-ζώντες οργανισμούς που ανήκουν στα καθιστικά είδη, δηλαδή οργανισμούς οι οποίοι κατά το στάδιο που είναι δυνατή η αλίευσή τους είναι είτε ακίνητοι στο βυθό της θαλασσας ή κάτω απ' αυτόν, είτε ανίκανοι να κινηθούν ειμή μόνον εφόσον βρίσκονται σε διαρκή φυσική επαφή με το βυθό της θάλασσας ή το υπέδαφός του.

 

Άρθρο 121 παρ. 2

Καθεστώς των νήσων

Εκτός όπως προβλέπεται στην παρ.3, η χωρική θάλασσα, η συνορεύουσα ζώνη, η αποκλειστική οικονομική ζώνη(ΑΟΖ) και η υφαλοκρηπίδα μιας νήσου καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας σύμβασης που εφαρμόζονται στις άλλες υπηρετικές περιοχές.

 ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ. Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 2321/1995 ΦΕΚ Α 136 ΤΟΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.


ΝΟΜΟΣ 2321/1995.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΕΡΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΠΡΩΤΟΝ:

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 1947 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΕΝΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΠΑΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ 1958 ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΧΑΡΑΞΕΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΩΖΑΝΗ.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΟΥ 1982 ΟΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ 1994 ΔΙΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΑΤΕ ΤΟ 1995, ΔΗΛΑΔΗ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΟΖ, ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΤΛ. ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ 1982 12 Ν. Μ. ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑΣ ΖΩΝΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΣΥΝΟΛΟ 24 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ....

ΑΡΑ ΤΗΝ  ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ…

ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ. ΚΥΡΩΣΑΤΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΟ 1995 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.

 

ΤΡΙΤΟΝ:

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ  49,2% ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΈΛΕΥΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΏΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΥΣΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΕΔΑΦΟΣ..

 

ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ… ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ…

 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ:

ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ 3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ(ΛΩΖΑΝΗ -ΓΕΝΕΥΗ ΤΟΥ 1958 ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 1982) ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..  ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΑΞΑΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΤΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ.. ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.

ΣΗΜΕΙΩΤΈΟΝ ΕΔΩ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Π.Χ. ΠΟΥ ΑΠΟ 1964 ΣΤΟ ΕΥΞΥΝΟ ΠΟΝΤΟ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΣΕ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΤΟΥ 1947 ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΤΟΥ 1958.

 

ΑΡΑ ΤΙ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ????

ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΣΤΟ 100% ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΈ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ CASUS BELLI ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ 1995 ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ 2321/1995 ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ…


ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΛΟΙΠΟΝ: ΟΤΙ ΕΔΩ KAI ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1982 ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ  ΖΩΝΗ  ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΣΕ ΑΛΛΑ 12 Ν.Μ. ΔΗΛΑΔΗ 24 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…. 


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ CASUS BELLI, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…

 


ΕΔΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ 3 ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ.. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΑ 24 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ.

ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ.... ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΙ Ν.Μ ΟΛΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ. ΜΕ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ. 


ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ 24 ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ:


ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ....

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΧΙΑ.. ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΙΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΙΤΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ... ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ...

 

ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΡΘΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΠΟΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΕΙΣ, ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.


Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:







ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 1864:ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ) ΜΕΡΟΣ 1 & 2





=======================================================================

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ

================================================================================================================================

ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ.... ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ... ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ... ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ... ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ..... ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ  ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ....

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 

33 ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΥΝ 2 ΝΟΜΟΙ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΥΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ( ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 12 ΑΞΙΩΝ 18 ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ - ΔΗΜΟΤΗ.

ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ - ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΧΥΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΣΑΙ Ε.ΣΥ. 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ




ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α


ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ


Για την Ελληνική Κυρίαρχη Δημοκρατία έχουν κατατεθεί και κλειδωθεί τα ακόλουθα οικονομικά εργαλεία από τον Αρτέμη Σώρρα (*). Αυτά συνοδεύονται με σειρά αδιαμφισβήτητων και αδιαφιλονίκητων διαπιστευτηρίων και νομιμοποιητικών έγγραφων που επικυρώνουν την εγκυρότητα, γνησιότητα και ισχύ.


Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές και πρακτικές ενέργειες βάσει της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας νομοθεσίας, προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε άμεσα ή και έμμεσα σχετικό φορέα και έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για τυχόν ενστάσεις, απορρίψεις, αμφισβητήσεις κ.ο.κ.


Σε καμία από τις προτάσεις και σε κανένα από τα κατατεθέντα εργαλεία δεν έχει γίνει ουδέποτε οποιαδήποτε απόρριψη ή άρνηση οιασδήποτε μορφής από οιονδήποτε φορέα.


Αφού παρήλθε ο χρόνος των ενστάσεων και δεν υπήρξε καμία άρνηση, αυτό υποχρεωτικώς συνεπάγεται σε αποδοχή και οι πράξεις θεωρούνται τελεσθείσες, χωρίς δικαίωμα παρεμβολής από οιονδήποτε φορέα, οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο.

Τα εργαλεία και ο πλούτος που περιέχουν είναι πλέον εκχωρηθείσα περιουσία υπέρ των Ελλήνων, της Ελλάδος και του εν γένει απανταχού Ελληνισμού.

Συνοπτικά έχουν τελεσθεί οι ακόλουθες πράξεις και έχουν κατατεθεί τα ακόλουθα ποσά που είναι έτοιμα προς εκταμίευση:

1.0.  ΠΟΣΟ  ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ  ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ  ($  600.000.000.000)  ΔΟΛΑΡΙΩΝ

ΑΜΕΡΙΚΗΣ είναι κατατεθειμένα σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού και τα οποία επικυρώθηκαν από όλους τους εμπλεκομένους φορείς (US Treasury, US Treasury Offset Payments, US department of Transportation, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ΤΤΕ, Άρειο Πάγο, Ελληνικά Δικαστήρια και πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού). Κατατέθηκαν για την εξαγορά του Δημοσίου Χρέους και τη χρηματοδότηση των νέων αναγκών.

1.1. Επιτόκιο : 0 %, (0,5 % προσωρινό επιτόκιο μέχρι την εξαγορά των δανείων από τους δανειστές: και μετά θα μετατραπεί σε 0 %. Τα έσοδα από τους σχετικούς τόκους θα διατεθούν και πάλι σε ταμείο για την Ελλάδα),
1.2.  Αποπληρωμή : Μέχρι 100 χρόνια.
2.0. ΠΟΣΟ ΔΥΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΡΙΩΝ (Ε 2.300.000.000.000) ΕΥΡΩ έχει κατατεθεί ως αίτημα του Αρτέμη Σώρρα ο οποίος ενέργησε για λογαριασμό των Αυτοχθόνων Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δυνάμει του Αμετακλήτου- Αορίστου χρονικά και με Μεταθανάτια ισχύ και κληρονομικό δικαίωμα Συμβολαιογραφικού Πληρεξουσίου, όπως αυτό έχει ανατεθεί από διάφορους Δήμους αλλά και Εκκλησιαστικούς Φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
2.1.  ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΩΣ  ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ:
Να ληφθούν κεφάλαια από τα παράγωγα του πλούτου των Ελληνικών Κληρονομικών Ταμείων Διεθνούς Εξασφάλισης, που διατηρούνται καταχωρημένα στους ειδικούς Θεσμικούς Μητρικούς και Παράλληλους «Υπερκαλυμμένους λογαριασμούς» (OVER BALANCED) ή/ και «Κύριους λογαριασμούς» (GLOBAL MASTER CASH AND CHIPS ACCOUNTS - GMC & CA), ή / και τους «Διεθνείς Συγκεντρωτικούς Λογαριασμούς», (INTERNATIONAL COMBINED COLLATERAL ACCOUNTS ), στην Τράπεζα Ελλάδος καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες ή άλλους οργανισμούς με έδρα την Ελλάδα και το εξωτερικό και που ελέγχονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS - Bank of International Settlements), την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), Federal Reserve και τις κεντρικές τράπεζες των χωρών δια μέσου των γκρίζων/ μαύρων οθονών (Επίπεδο υψίστης ασφαλείας). Τα κεφάλαια αυτά είναι Δικαιωματικά, κατά τις Διεθνείς Συνθήκες, νόμιμη ιδιοκτησία του Κυρίαρχου Ελληνικού Έθνους, όπως αλλιώς είναι γνωστό ως «η Παγκόσμια Διευκόλυνση του Χρέους» (Global Debt Facility), με απώτερο σκοπό να δομηθεί χρηματοδότηση προς όφελος του Έλληνα Πολίτη, για μια βιώσιμη αναδιάρθρωση και αναπτυξιακή πολιτική, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την αναγέννηση του Ελληνισμού στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Αφορά την κάθετη αειφόρο ανάπτυξη με έργα κοινωφελή και ανταποδοτικά μαζί με εξαγορά των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών για την Ελλάδα, Κύπρο και τον απανταχού Ελληνισμό.
2.2.  ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΗ:
  • Αρτέμης Σώρρας δέσμευσε ως εγγύηση αντίστοιχη περιουσία από το δικό του χαρτοφυλάκιο ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί με
ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ .
2.3.  ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:
Το αίτημα κατατέθηκε και επικυρώθηκε στους αρμόδιους φορείς (Παγκόσμιος Ελεγκτικός μηχανισμός, «ALPHA OMEGA STATION»,
World Bank, Federal Reserve, ITC, Consolidated Credit Bank LTD, UN, EU, ECB, IMF, Ελληνική Δημοκρατία, Άρειος Πάγος, USA & Ρωσία).
3.0.  ΟΚΤΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ   ΤΗΣ   ΑΝΑΤΟΛΗΣ ,  ΕΝΑΝΤΙ  ΧΡΥΣΟΥ  ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ,  Σ ΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ   ΑΞΙΑΣ   ΠΕΝΤΕ  ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (5.500.000.000.000) ΕΥΡΩ, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χρεωστικό ομόλογο με υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Ελλάδος και της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης. Η δωρεά αυτή φορολογήθηκε ήδη από το Ελληνικό Δημόσιο με φόρο ύψους Είκοσι επτά Δις. Ευρώ και το Υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ αρνήθηκαν να τα εισπράξουν.
3.1.  ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:
Δ.Ο.Υ. Πατρών, Ελληνικό Κοινοβούλιο, Υπ. Οικονομικών, Πρεσβεία Γαλλίας, Ελληνικό Χρηματιστήριο, Ελληνικά Δικαστήρια.
( * )   ΑΡΤΕΜΗΣ    ΣΩΡΡΑΣ  , διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο σημαντικών χρηματοοικονομικών εργαλειών, στο οποίο κάποια είναι ιδιοκτήτης και κάποια είναι νόμιμος δικαιούχος – διαχειριστής. Η διαχείριση αυτή προκύπτει από Ανέκκλητα πληρεξούσια, Αορίστου χρόνου, με Μεταθανάτια ισχύ και Κληρονομικό Δικαίωμα. Είναι ο μόνος δικαιούχος, μόνος αποφασίζων και μόνος υπογράφων. Όλες οι προτάσεις έχουν κατατεθεί ως φυσικό πρόσωπο ούτως ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για όλες τις πράξεις, ενέργειες, συμβάσεις κ.ο.κ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΕΡΕΥΝΕΣ , ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ
Για την μεταβατική περίοδο ευθύς μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ " θα υλοποιηθούν τα κάτωθι:
Είναι προγραμματισμένο από τώρα, συγκεκριμένα από την κατάθεση που έχει γίνει υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας (στους Έλληνες ιθαγενείς πολίτες) των 600 δις δολαρίων από τις 28/ 09/ 2012 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΥΘΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑ/ΔΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ/Η ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ.!!!
Θα συσταθούν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν να ερευνήσουν, στη συνέχεια θα γνωματεύσουν και θα δομήσουν εμπεριστατωμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις οι οποίες θα κατατεθούν προς συζήτηση, απόφαση και θεσμοθέτηση από τα κρατικά όργανα.

Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ
1.0     Επιτροπές Έρευνας και Ελέγχου

2.0     Επιτροπές που θα δομήσουν μελέτες επίλυσης των ξεχωριστών θεμάτων, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας και τη χάραξη της πολιτικής και πολιτιστικής γεωστρατηγικής,

3.0     Επιτροπές Θεσμοθέτησης των εγκεκριμένων αποφάσεων

  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ
 1.0  Επιτροπές Δικαίου & Πειθαρχικού

Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΒΟΥΛΗ 

1.0  Επιτροπές Έρευνας και Ελέγχου 

1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 



1.2.1. Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ' αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.

1.2.2. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων. 

1.2.3. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),

1.2.4. Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ. 

1.2.5. Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ' αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.


1.2.6. Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ., του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών ή εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά. 

1.2.7. Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.  

1.2.8. Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.


2.0 Επιτροπές που θα δομήσουν μελέτες επίλυσης των ξεχωριστών θεμάτων, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας και τη χάραξη της πολιτικής και πολιτιστικής γεωστρατηγικής,  

1.2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ - ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 

1.2.1. Επιτροπή υπεύθυνη η οποία θα προβεί στον έλεγχο της βασικής δομής όλων των Υπουργείων ως προς την λειτουργία, τρόπος που λαμβάνονται και εκτελούνται καθώς και εποπτεύονται οι αποφάσεις, συμβάσεις, διαγωνισμοί, προμήθειες κ.ο.κ. ούτως ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα για όλα τα θέματα της διοίκησης και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από αυτές. Θα ετοιμαστούν και οι προϋπολογισμοί για την μεγιστοποίηση των αποδόσεων και την εύρυθμη λειτουργία αυτών. 

1.2.2. Το ίδιο θα συμβεί και για όλα τα Περιφερειακά γραφεία, τις Νομαρχίες, και τις Δημοτικές αρχές. 

1.2.3. Επιτροπή ελέγχου δράσεων ξένων κέντρων στην Ελλάδα, συνεργάτες τους στον ελληνικό χώρο, ζημιές που προκληθήκαν, έργα που υλοποιήθηκαν κτλ   

1.2.4. Ειδικές επιτροπές οι οποίες θα ερευνήσουν όλες τις περιοχές της Ελλάδος και κάθε πτυχή και θα καταγράψουν τα πραγματικά σημερινά δεδομένα, τις σχετικές συμβάσεις με εξωτερικούς φορείς, διαχείριση και τις πραγματικές ανάγκες σε όλα τα επίπεδα.  Αυτό αφορά : 
α)  Εσωτερικών Λειτουργικών Αναγκών κάθε τμήματος της κυβερνητικής μηχανής, 
β)  Οικονομικές & Χρηματιστικές Ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους, 
γ)   Άμυνα και ασφάλεια επίγεια, εναέρια, υπόγεια, διαθαλάσσια και δορυφορική, συμβάσεις, προδιαγραφές, λειτουργία, ασφάλεια, 
δ)  Ναυτιλία, 
ε)  Εξωτερικές διακρατικές σχέσεις και συμμαχίες, δράσεις τους μέσα στη χώρα, καθώς και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζονται, 
ε)    Δομή οικονομίας, 
στ)   Παιδεία, Βιβλία, Ελληνική Γλώσσα,  
ζ) Πολιτισμός & Αθλητισμός, 

1. Ενδελεχής έλεγχος όλων όσων εργάστηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού ως πολιτικοί και ως διοικητικοί,
 2. Έλεγχος όλων των συμβάσεων για τα έργα και τις εκδηλώσεις του Υπουργείου, 
Έλεγχος των συμβάσεων με Κράτη, οργανισμούς, πανεπιστήμια, αλλοδαπές αρχαιολογικές υπηρεσίες ή άλλους, όπου θα γίνει πλήρης έλεγχος των ανασκαφών, το που βρίσκονται σήμερα τα ευρήματα, τις συμφωνίες που έγιναν γύρω από αυτά, η μέχρι σήμερα εκμετάλλευσή τους, για όλες τις ανασκαφές που έχουν γίνει έως σήμερα,   
4. Έλεγχος των ευρημάτων από τις ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και την κατάληξη τους,  
5. Θα γίνει έλεγχος όλων των σημείων αποθήκευσης των ευρημάτων  από ανασκαφές κυρίως  αυτών των Μουσείων, 
6. Θα συσταθεί επιτροπή ελέγχου με εμπειρογνώμονες αρχαιολόγους και με εισαγγελική παρουσία για τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους κακοποίησαν και ασέλγησαν σε βάρος της κληρονομιάς  του Έθνους μας,
 η)  Υγεία, Φαρμακοβιομηχανία,
 θ) Εργασία & Κοινωνικές ασφαλίσεις, 
ι)  Γεωργία, Κτηνοτροφία, Τροφική αλυσίδα, 
κ) Εμπόριο, βιομηχανίες και βιοτεχνίες, 
λ)  Χωροταξία, Περιβάλλον, Πολεοδομία, Κτηματολόγιο,  
μ) Επίγειες, Θαλάσσιες και Εναέριες Μεταφορές, Δίκτυα και Δρόμοι, Γέφυρες, Ακτοπλοϊκά, Αεροδιάδρομοι κτλ, 
ν)  Καταγραφή και χαρτογράφηση του Ορυκτού Πλούτου, Γαιανθράκων, Κρυστάλλων και σπάνιων γαιών καθώς και των σεισμογενών περιοχών, γεωλογικών φυσικών φαινομένων, παρακολούθηση, συμβάσεις κ.ο.κ. ,
ξ) Καταγραφή και χαρτογράφηση όλων των γνωστών ή άγνωστων τεχνολογιών, ενεργειακών πεδίων, αρχαιολογικών χώρων, 
ο)  Παιδεία, υπάρχουσα δομή, σχολική ύλη, μέσα εκπαίδευσης, αναλφάβητος πληθυσμός κτλ, 
π)  Τύπος, Επικοινωνία & Διαδίκτυο, άδειες, λειτουργία, περιορισμοί κτλ, 
ρ)  Δορυφόροι όλων των μορφών, συμβάσεις με τρίτους, λειτουργία, έλεγχος, πρόσβαση, 
σ) Νερό, Ρεύμα, Ενεργειακά αποθέματα, Δίκτυα μεταφοράς, Αποθήκευση, Διαχείριση κτλ, 
τ) Εντοπισμός κάθε αρχαίου ελληνικού περιουσιακού στοιχείου (Αγάλματα, Ναών, Συγγραμμάτων κτλ), η μέχρι τώρα χρήση που έγινε από τρίτους, εντοπισμός κάθε βιβλίου ελληνικής γραμματείας κ.ο.κ., 
υ) Δάση, βιότοποι, υγρότοποι, πυρασφάλεια κ.ο.κ., 
φ) Απόβλητα, χωματερές, ανακυκλώσιμο υλικό, Λύματα, Αποχετευτικό κτλ, 
χ) Λεπτομερείς ναυτική Χαρτογράφηση για Λιμάνια, μαρίνες, ποτάμια, λίμνες κτλ, 

1.4.1. Κοινοβουλευτική ομάδα που να μελετήσει και θα προτείνει διορθωτικές παρεμβάσεις στο Σύνταγμα που θα εξασφαλίζει τον Έλληνα Πολίτη και που θα καθιερώνει την Ελλήνων Πολιτεία η οποία θα βασίζεται στα Ελλάνια Πρωτόκολλα που διέπονται από τις  Αξίες, τις Αρχές και τους Πολιτειακούς νόμους,  
1.4.2. Επιτροπή Πολιτειακής Ανασυγκρότησης για εφαρμογή του Πολιτειακού Κώδικα.  
1.4.3. Για ότι αφορά στους Δήμους της χώρας, πέραν των πιο πάνω, θα συσταθεί,  
1.4.3.1. Επιτροπή ελέγχου δημοτολογίου με σύγκριση ληξιαρχικών πράξεων γέννησης και αποδεικτικό εγγυτέρων συγγενών, 
1.4.3.2. Διαχειριστικός οικονομικός  έλεγχος  αμοιβών, συμβάσεων, αναθέσεων.  


3.0 Επιτροπές Θεσμοθέτησης των εγκεκριμένων αποφάσεων 



1.3.1. Επιτροπή κατάρτισης Νομοσχεδίου για την Ίδρυση  καθαρά Εθνικού  Ελληνικού Πιστωτικού Ιδρύματος. 


1.3.2. Επιτροπή κατάρτισης Νομοσχεδίου για την εξαγορά όλων των κόκκινων δανείων που υπάρχουν στις  Τράπεζες σήμερα  από το Πιστωτικό Ίδρυμα της Πολιτείας. Με αυτό τον τρόπο θα κεφαλαιοποιηθούν οι τόκοι στο αρχικό κεφάλαιο μέσου του πιστωτικού Ιδρύματος της Πολιτείας. Το Πιστωτικό Ίδρυμα της Πολιτείας μετά τον έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί στα Πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας,  ή θα τα  διαγράψει  ή θα κάνει Κεφαλαιοποίηση του δανείου (αρχικό κεφάλαιο + τόκοι μέχρι την ημ/νια εξαγοράς) ανάλογα με την περίπτωση και θα δοθεί η δυνατότητα στους υπόχρεους να το εξοφλήσουν μακροχρόνια (π.χ. 30 έτη) με μηδενική  επιβάρυνση τόκων. Όλο το ανωτέρω εγχείρημα πρέπει να εντάσσεται αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Αξιακού συστήματος της Ελλήνων Πολιτείας.

1.3.3. Επιτροπή κατάρτισης Νομοσχεδίου για τη διαγραφή των χρεών των Ελλήνων προς το δημόσιο ταμείο. Το εγχείρημα αυτό  πρέπει να εντάσσεται αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Αξιακού συστήματος της Ελλήνων Πολιτείας. 

1.3.4. Επιτροπή κατάρτισης Νομοσχεδίου για τη διαγραφή των χρεών από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Το εγχείρημα αυτό πρέπει να εντάσσεται αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Αξιακού Συστήματος της Ελλήνων Πολιτείας.

1.3.5. Επιτροπή κατάρτισης Νομοσχεδίου ακύρωσης μνημονίων και δανειακών συμβάσεων.

1.3.6. Επιτροπή κατάρτισης Νομοσχεδίου ελέγχου για διαπλοκή και πελατειακών σχέσεων όλων των συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και κρατών ή  ιδιωτών.

1.3.7. Επιτροπή κατάρτισης νομοσχεδίων και θεσμοθέτηση όρων και προϋποθέσεων για την υλοποίηση όλων των έργων που περιγράφονται πιο πάνω και βάσει των μελετών που θα έχουν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο βάσει του προηγούμενου άρθρου.

*  οι επιτροπές κατάρτισης Νομοσχεδίων πρέπει εντός  δέκα (10) ημερολογιακών ημερών να έχουν καταρτίσει και καταθέσει το Νομοσχέδιο. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


ΣΤΟ TWΙTTER

ΣΤΟ ΙNSTAGRAM

ΣΤΟ FACEBOOK


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 
Ε.ΣΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ 
ΟΔΟΣ ΓΑΣΙ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ, ΤΚ 70300,
ΤΗΛ:6985899126



ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ 
ΟΔΟΣ ΓΑΣΙ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΤΗΛ:2891-500446 . 6985899126

ΜΠΛΟΓΚ:


TWΙTTER



INSTAGRAM



ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 600 ΔΙΣ: 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΕΝΤΟΛΗ - ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ: 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΕΝΤΟΛΗ - ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: 

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: 

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ: 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: 

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: 

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: